lördag 16 januari 2010

vecka 2 -projekt: 52-♥ -liga veckor

Att lyssna till sitt hjärta och ta sitt ansvar
Min Farmor sade en bra sak till mig, att man ska leva livet baklänges -hon skulle således vilja leva om sitt liv med all sin livserfarenhet och förståelse som hon samlat på sig genom åren.
En vacker tanke, med den sprides en inspiration att faktiskt göra ett medvetet val här och nu!
Den här veckan handlar om att tänka goda hjärtliga tankar och försöka att inte döma andra människor.

Du har absolut stött på detta -gång på gång i livet möter man det, orättvisor, skitsnack och dömande personer. Det finns inget värre än att bli analyserad ut i fingerspetsarna, att höra folk prata bakom ens rygg -det händer överallt, i alla relationer på alla arbetsplatser.
Många försöker hitta vägar att få sympati och empati -man gör allt i sin makt att snacka skit om personer, försöka få över folk på "sin" sida.
Det började redan på dagis när man var liten, sedan skolan och rakt in i vuxenlivet.
Man undrar, när tar denna slags omogna mobbning slut?
Vart går gränsen för vad som är ok?
Varför måste vi vuxna människor hävda oss hela tiden och göra oss lustiga på andras bekostnad?
Nej jag mår illa av sånt och ledsen på deras vägnar att det inte kommit längre i livet.


Det var i lågstadiet som jag personligen stötte på mobbning första gången, när jag blev ett "offer" för kamraterna på fritis. Jag hade problem med bokstaven S, läspade och barnen skrattade bakom min rygg. Ett tag var jag ledsen, brydde mig om vad det sade. Men så en dag sade en fröken till mig -Åsa, om du tänker att personen är den snällaste du mött, att personen inte vill dig något illa men att den antagligen mår mycket sämre än du. Då brukar det vara lättare att förhålla sig till saker som inte är sant och saker som folk gör utan att det själva vet varför.

Med ett leende på läpparna mötte jag världen, då var jag 7 år. Sedan dess har det fortsatt så, det är inte alltid jag orkat stå emot.
Men oftast försöker jag tänka att personen är den snällaste jag mött, det spelar ingen roll att tanten lägger över all sin ilska på mig i bussen Att hon ojar sig över att alla dessa barnvagnar som bara tar plats. jag ler och säger vänligt, -förstår.

Fast så händer det, saker som får ens förstånd på svaj .Ibland är den där droppen den absolut sista, man har fått nog och bägaren har runnit över!
När sanningen är så långt från verkligheten att man häpnas över hur en fjäder kan bli en hel hönsgård? Ibland blir man rädd för att folk är så onda, hoppas innerligt att det snart får må bra och slippa vara så hatiska.

Mer kärlek och bra energi!! Fylla livet mer sånt som för dig ger bra energi och ger dig något tillbaka.
Livet handlar inte om att vinna, det handlar om respekt för varje liten medmänniska.
Var ärlig mot dig själv och andra, ring upp en den människan du inte är vän med och försök reda ut saker och ting.
Möts på halva vägen och LYSSNA

Så gör ett medvetet val du med, öva på att ta tag i era relationer. Var ärlig mot din omgivning så kommer du bli en lyckligare människa.
Ingen mår bra av hat.

Lyssna till ditt hjärta och tänk snälla tankar, det finns inga onda människor.
Folk gör inte allt för att jävlas med dig.
-du är den snällaste jag mött.


/åsa

tack till alla helt underbara vänner jag har som sprider den där fantasika energin och gör som jag, ett val att ta tag i sina relationer mellan 4 ögon.
Kärlek

foto:Lauren Alane som tar helt otroliga foton på sina små fåglar