torsdag 2 september 2010

Att göra valet över livet

För ett tag sedan fick jag en kommentar, något som fick mig att fundera och reflektera. Det här är mitt svar, skrivet från mitt hjärta.

Tänk alla har vi rätt att drömma och önska, det är nyckeln till livet.. Det är alla människors rättighet, stora som små drömmar.


Det är min drivkraft och mitt bränsle
Vad man sedan gör med sina drömmar och önskningar är ju helt upp till dig, en del saker stannar vid drömmar andra saker ser man till att uppfylla.

Man kan aldrig säga till en annan människa att den inte för önska, inte får drömma.

Jag har haft svåra stunder, tråkiga stunder, hemska stunder. Jag har upplevt saker jag väljer att inte prata om. Jag har oändligt många tragiska händelser i mitt bagage.
Men Alla
bär vi på unika livshistorier det är det som binder oss samman till det personer vi är, samtidigt som vi färgas av vår historia så gör vi medvetna val.
Ingens historia går att jämföra, vi är unika och upplever allt på vårat sätt. Vi hanterar även saker och upplevelser så som vi själva vill.
Man kan välja att ge en tuff barndom, förluster, tragedier eller andra jobbiga stunder enorm plats i sitt liv och framtid. Istället för att välja framtiden lever man i det förflutna.
Det finns inte meningar med saker och man ska inte bara acceptera, men från denna dag gör man ett val hur man ska förhålla sig till sin framtid.

Jag har gjort valet att leva med glädje, att glädjas åt andras lycka och framgång.


Du skapar din egen verklighet, du väljer hur du ska förhålla dig till dina upplevelser.

Lycka och glädje är något man väljer, att ha en positiv livssyn är ett medvetet val.

Man gör medvetna val genom livet, man väljer att vara aktiv i vilka beslut man tar. Tänk på att lycka är en möjlighet!! Man står många gånger inför val i livet, det är då helt upp till dig att bestämma hur du ska hantera det. Det kan vara svårt när ilska och sorg tar överhand,- tro mig jag har varit där med.
Men med tiden lär man sig att leva med sina sår, att man inte behöver diskutera det med alla. Att man inte behöver känna -ja men jag då, lyssna på mig, jag har haft det jobbigare en du.
Jag gör ofta valet att inte berätta, det handlar inte om att jag inte vågar, rädda för vad andra ska tro eller tycka.. Det beror helt enkelt på att det är min historia, något jag lämnat.

Du skapar din egen verklighet

Man har rätt att känna hur man vill så klart, livet är fritt. Men för mig så släppte jag för länge sedan den dåliga energin som det handlar om att vara bitter, arg och besviken.
Det var en befrielse och med alla motgångar och svåra stunder så försöker jag se saker med glädje och lära mig något av stunden.
Att människor som alltid reflekterar över sina tragedier och kväver andra med sin bittra ångest oftast är människor med stor behov av en hjälpande hand och en varm kram.
Varför väljer så många människor att trycka ned andra, göra sig rolig på deras bekostnad, -varför måste det vara så att en del talar skit om andra, vad är det man vill få ut av det?
Jag tror det handlar om svaghet, att man är i stort behov av att faktiskt ta tag i sitt eget..Letar man fel hos andra är det nog hos sig själv man ska börja leta.

Kritik är byggstenar, men det måste vara rätt material.

Jag beundrar människor som väljer att gå i terapi, att lära sig nya synsätt och faktiskt inte accepterar att livet måste ha nyanser för att se det bra stunderna. Så som man tänker så blir det...Välj därför hur du ska förhålla dig till dina funderingar och ditt liv.
Tänk på att du kan inte ändra på andra människors. Den enda du kan ändra på är dig själv, och ditt eget synsätt att se andra människor.

Lev med glädje -du har makten över dina tankar!

"Det enda sanna man kan säga om det förflutna är att det inte är här längre -Kay Pollack"


jag vet det kanske vart lite flummigt det här;)
Men hoppas du förstår mitt budskap

/Åsa